16 de març 2008

RETROBAMENTS I ETCÈTERES


Sóc conscient que la llista de possibles i desitjades trobades mútues és inacabable i que bona part d'ella s'ha quedat al dipòsit de tinta, però el temps encara és una circumstància limitada i la distància és una variable difícilment superable.


M’agradaria molt retrobar-me amb tu. Mirar-nos cara a cara i tornar a reconèixer-nos l’una a l’altra, repassant-nos la fesomia mútuament, ni que sigui a glops, així que et proposo tornar-nos a veure aviat (des de Nadal que no ho fem) i passar plegades 48 hores i:

  • Esmorzar als seients de vímet del Laie o, millor, un dinar a la seva terrassa amb vistes al jardí, que, tot i interior, et transporta lluny de l’asfalt urbà.

  • Transportar-me a l’edat Mitjana passejant pel carrer del Bisbe.

  • Saludar la dona del paraigües a la Ciutadella i preguntar-li com li va això de treure el paraigües cada dia al carrer sabent segur que no plourà...

  • Visitar (per fi!) el pis de la meva cosina preferida al Born i enlluernar-me amb tots els nous aparadors que l’han convertit en estandard de modernitat.

  • Arribar-me fins a la Barceloneta i imitar els guiris buscant el millor tros de sol primaveral arran de mar.

  • Endinsar-me a les voltes dels arcs de Santamariadelmar i començar a demanar tanda a l’Ignasi pel Miguel i per mi :))))

  • Practicar idiomes al Schilling tot fent un tè.

  • Olorar el carrer Petritxol de dalt a baix i impregnar-me’n fins que el gust de la xocolata m’arribi a totes les papil·les gustatives.

  • Comprar una llibreta nova al Pepapaper.

  • Pujar al 2n pis del NegroRojo i tastar-ne les millors delícies asiàtiques.

  • Descobrir la carta del Noti i els gin&tonics del seu lounge (mil vegades repetit a Porca i ara resulta que existeix de veritat!!!).

  • Desgastar les soles de les sabates i les cèl·lules hepàtiques en una ruta-de-bars. Tots-i-cadascun dels que hi hagi entre Santaló i el Torrent de l’Olla.

  • Llevar-me tard i fer un brunch al Dostrece, aquest cop passant de sopars barats amb vinatxo de la Fragua i evitant les galledes d’aigua amb lleixiu que ens llençaven els veïns molestosos.

  • Fer un mos al Zoo i vagarejar una nit de divendres pels carrers tortuosos de dins la Plaça Reial i anar a parar al pitjor “baretu” de la zona.

  • Saber si perdura la fusta caduca i enganxosa de les taules del Kabul i saber si, tants anys després, encara s’hi poden apilar tones de llaunes de cervesa mentre se senten les ànimes movent-se al Jamboree.

  • Respirar l’ambient de l’Enfants fins ben entrada la matinada i anar a buscar un croissant a una fleca encara tancada amagada entre botigues de roba de travestits.

  • Atrevir-me (d’un cop!) a donar un tomb a l’avió del Tibidabo i saludar el proper avió de veritat que s’enlaira des del Prat i que agafaré..sigui quin sigui el seu destí...
PD. Algú s’atreveix a afegir etcèteres entre BCN i jo?¿ Seran benvinguts!!

Foto: http://flickr.com/photos/bcnbits

BSO de RETROBAMENTS I ETCÈTERES: "La rumba de Barcelona"- Manu Chao

16 comentaris:

República B612 ha dit...

Quan passis per Gràcia, atura't un moment i regala'm una estoneta. No vaig saber trobar el Don Pan, però un còctel a l'Eutopia no ens el treurà ningú!

Anònim ha dit...

I ja que estàs a Gràcia, passa't pel bonobo, en aquest bar és fàcil coincidir amb els de Porca Misèria. Jo me'ls he trobat a tots i més d'un cop!!

Anònim ha dit...

jo, l'any passat, per casualitat, vaig veure l'entrada a la vetlla de santa maria del mar, no hi havia l'ignasi...

si em vols de còmplice, a mi, ja saps que el dia a barcelona no em fa mandra, la nit una mica més...

bona retrobada!!!

vafalungo ha dit...

Ui, les taules del kabul, i Gràcia, i les Enfants, i les galledes de lleixiu, i tantes altres. Grans retrobades, sens dubte.

Den Lille Havfrue... ha dit...

Gaudeix del retrobament i deixa't seduir, com tantes vegades has fet. Segurament feràs algun nou descobriment.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
nimue ha dit...

no conec tant Barcelona com per afegir etcèteres però la teua ruta em sembla impressionant!

EQMEVD ha dit...

oh...quina enveja més cotxina...

ja que sembla que hauràs de passar per Gràcia tant sí com sí...

Para a fer una amanida Fatuix al Karakala- Torrent de l'olla-

compra unes magdalenes farcides de xocolata a la fleca que hi ha a Gran de Gràcia, davant la llibreria de viatges...

Fes una ullada a les sandàlies menorquines que venen al carrer Asturies i deixa't perdre, ja de camí a les rambles pels passadissos de la llibreria central.- al carrer Elisabeths.

M'has fet pensar en les meves nits al karma...jolin que dolenta és l'enveja.

No vols companyia per aquests dies????

Babèlia ha dit...

jo no n'afegeixo cap, i em quedo amb el primer...

Laia ha dit...

Enveja.Una proposta de cap de setmana molt interessant.Només de llegir-ho me'n venen ganes!!!! Quina cara més interessant de Barcelona.

TENDER EPITHELIUM ha dit...

OOOOohhhh!! MOLTES GRÀCIES! Tot i que ja avanço que haurem de restringir la nostra cita, almenys en qüestió d’hores, tots aquests etcèteres han quedat automàticament afegits a les trobades. El teu no-etcètera, Babèlia, també (per cert, Ben-Vingut!). PER SUPOSAT, Tots i cadascun de vosaltres esteu convidats/des a compartir aquests encontres amb nosaltres dues.

Posats a proposar, la Buff s’afegeix a prendre un bon tros de sol primaveral, si aquest es deixa (quin temps dieu que fa ara mateix?). Maimho, amb tu compartirem uns quants Blauets a qualsevol bar del Raval després d’un plat d’albergínia amb sèsam. Trobaré, “per causalitat” en Vafalungo als contorns de la Plaça Reial. Amb la Sireneta, la cita serà al nostre seductor Laie (si Babèlia s’hi vol afegir…). Amb la Bluki, xerrarem una estona sote el mar. Nimu, tirem confetti des de l’avió del Tibidabo¿?Aviso, jo tancaré els ulls perquè em fan por les alçades…
Ah! Ja tinc el mapa de Gràcia preparat amb xinxetes, Asteroïde…Espero que el cóctel a l’Eutopia no sigui una utopia…

República B612 ha dit...

Tu només posa data i hora!

Den Lille Havfrue... ha dit...

Jo m'hi apunto, nena, sobretot ara que tinc més temps lliure. I desprès d'un bon àpat al Laie, et proposo un cafè o té o xocolata (beneïda) al Caellum, que t'encisarà.
Petons i bones vacances :-)

Laia ha dit...

I jo?????

TENDER EPITHELIUM ha dit...

No t’amoïnis, laia…el temps és més limitat del que ens pensem i els retrobaments s’han quedat en 4,5 de la llarga llista de propòsits, però, ben pensat, tampoc cal fer-los tots de cop, oi¿?Les coses bones cal paladejar-les amb fruició però també amb deteniment...a quin etcètera t'apuntes?

Laia ha dit...

A la ruta de bars, m'atrau la idea d'anar al pitjor antro de la zona, i perdre'm pel Born.